Tänään TeeRetki esittelee mainiot itse tehdyt retkeilyhousut. Ompelin housut hyväksi havaitulla Shelbyn Korouoma housukaavalla (naisten kaava). Tein kaavaan leikkaukset, sillä halusin housuihin osittain joustavaa kangasta ja osittain paremmin kulutusta kestävää materiaalia.

Etukappaleella yläosa ja taskut ovat joustavaa, nopeasti kuivuvaa ja kevyttä polyakryyli-lycraa (punainen kangas), alaosa kulutusta kestävämpää, corduraa sisältävää polyamidikangasta (musta kangas).

Takakappaleen kaavan pilkoin neljään osaan, jotta sain corduraa persaukseen ja lahkeensuihin. Joustokankaasta tein suiron vyötärökaitaleen alle ja polvitaipeisiin. Reisitaskut ovat cordurasta ja vyötärökaitale joustokankaasta.

Lisäsin housuihin vyölenkit, joista kahteen (edessä sivuilla) tein pidennykset, jotta niihin voi ripustaa esim. sulkuhaalla hanskat. Lahkeensuihin tein nauhakujat, jotta niiden leveyttä voi halutessaan säätää nauhalla. Luulin ensin, että joudun kaventamaan lahkeita, mutta loppujen lopuksi ne olivatkin sopivan levyiset sellaisenaan. Kaavassa valmiina olevat reisitaskut ovat tilavat ja niihin mahtuu esim. TeeRetkessä myöhemmin esiteltävä EDC-tasku.

Housut ovat olleet käytössäni koko kesän (kuvauksessa perheen teinin päällä). Kankaat kuivuvat hetkessä, mikä on ehdoton plussa esim. melontaretkillä. Musta kangas kerää tehokkaasti nöyhtää, kuten koirankarvoja. Kankaat ovat niitä myyvän Shelbyn mukaan DWR-käsittelyllä vettähylkiviksi tehdyt, mutta kokeilin omaksi ilokseni myös mustien kangasosien vahaamista. Vaha otti hyvin pintaan ja kyllästi kankaan tehokkaasti ulkonäköä muuttamatta.

vahaus

2 Comments

  1. Todella hienon näköiset housut. Voisiko kaavalla tehdä toppaversiot talveksi? Etsiskelin juuri tähän syyssäähän sekä kylmemmälle kelille kaavaa housuihin. Olisikohan tämä hyvä vaihtoehto? Pitääkö kaavan kokotaulukko kutinsa?

    Tykkää

    1. Uskoisin, että kaava sopii hyvin myös toppahousuihin. Kannattaa valita 1-2 numeroa isompi koko ja tarkistaa vielä mitat kaavasta. Pitöisikö takavyötäröä korottaa? Valmiiksi vanutetusta kankaasta ompelu kävisi kätevästi! Kokotaulukko pitää paikkaansa, mutta lahkeen mutta kannattaa tarkistaa: olen pidentänyt lahkeita tällä kaavalla tekemistäni housuissa. Kerrohan sitten, millaiset housut ompelit!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s