TeeRetki esittelee uusimman innovaationsa talviretkeilyyn: esipaistetut sämpylät, jotka valmistetaan kotona, pakataan ahkioon tai reppuun vaellukselle mukaan ja paistetaan kypsäksi pakissa dutch oven -tyyliin.

Tarvikkeet:

  • 5 dl vettä
  • 0,5 pussia kuivahiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 6-8 dl vehnäjauhoja

CBC4BB63-8CB5-4046-921E-EDD6550B1416

Valmistus:

  1. Lämmitä vesi (alle 42 asteiseksi) ja lisää siihen hiiva, suola ja siirappi.
  2. Lisää kaurahiutaleet ja alusta taikinaan vehnäjauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa. Älä lisää jauhoja liikaa, ettei sämplyöistä tule kivikovia.
  3. Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia lämpimässä paikassa peitettynä.
  4. Vaivaa taikina leivottavaksi ja leivo siitä pitkulaisia sämpylöitä pellille. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
  5. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa n. 4 minuuttia. Ota sämpylät uunista ja vie pelti ulos pakkaseen, jotta sämpylät pakastuvat.
  6. Kun sämpylät ovat jäätyneet, pussita ne ja laita pakastimeen.

 

46AC470D-A8FD-4555-B19E-60E0053D589B

Käyttö:

  1. Ota tarvitsemasi määrä sämpylöitä ja pakkaa mukaan kylmään reppuun tai ahkioon.
  2. Taukopaikalla laita vettä tai lunta ”munuaispakin” (kenttäpakin) pohjalle. Öljyä välipohja ja aseta se pakkiin.
  3. Laita jäinen sämpylä välipohjalle ja kansi päälle.
  4. Aseta pakki nuotioon tai keittimen päälle ja paista, kunnes sämpylä on kypsä. Koekeittiön -15C pakkasessa tähän meni 15min risukeittimellä. Päältä pehmeä ja pohjasta rapea.
  5. Halkaise kypsä sämpylä, voitele voilla ja herkuttele!

Vinkki: Näitä sämpylöitä kannattaa pakata mukaan useampikin ja tarjota tauolla yllärinä vaelluskaverille!

1D305BE9-E697-4CDC-A3AC-96DFFC22016D

//Let me introduce our latest invention: how to make luxury breakfast buns on your winter hike! During winter in Finland we usually make our hikes in freezing temperatures. This makes it possible – and fairly easy – to keep frozen food with you to your adventures. Make these buns home, pre-bake and put into your freezer. During your hike you’ll bake them in your mess kit and enjoy freshly baked buns!

You will need:

  • 5 dl of water
  • 0,5 bags of dry yeast
  • 1,5 teaspoon of salt
  • 1 tablespoon of syrup
  • 1 dl of oatmeal
  • 6-8 dl wheat flour

How to bake:

  1. Warm up the water (just under 42 degrees of Celsius). Add the yeast, salt and syrup.
  2. Add the oatmeal and wheat flour. Mix until you feel that the dough is ready. Do not add too much flour or you’ll end up with buns as hard as a rock.
  3. Let the dough stand for 20-30 minutes in a warm place.
  4. Mix the dough again and make the buns. Let the buns stand for 20 minutes.
  5. Bake the buns at 225 degrees of Celsius for about 4 minutes. Take the buns out of the oven and put them outside to freeze (note: the temperature must be well below zero – not a problem in Finland).
  6. When the buns are frozen put them into a plastic bag and into your freezer.

How to use:

  1. Pack up the amount of buns to your backpack or sledge (note: the backpack/sledge must be cold enough to prevent the buns from melting).
  2. During your brake on the trail put some water/snow into your mess kit. Oil the middle bottom and put the bun onto it. Place the lid.
  3. Set the mess kit into the fire and bake until the bun is baked.
  4. Cut the bun in half, put some butter on it and enjoy!

To surprise your hiking buddies: take several buns with you and share them with your friends!

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s