Tervetuloa TeeRetki-blogiin! Täällä kerrotaan meidän itse tekemistämme retkeilyyn, ulkoiluun, eräilyyn ja metsästykseen liittyvistä kamppeista ja siitä, miten ne on tehty. Tänään esittelyssä ovat merinovillaiset – tai oikeammin silkkivillaiset – bokserit.

Taktiset bokserit ompelin silkkivillasta (villa 70 %, silkki 30 %, PuuhakasPaja), joka tuntuu iholla lämpimältä kosteana, viileältä hikisenä ja puhdistuu helposti tuulettamalla (pesu 30 asteessa). Keskietukappaleiden vuorin ompelin pehmeästä trikoosta.

bokserikuva2

Kaavana käytin Kangaskapinan ilmaiskaavaa For Daddy -boksereista. Kaavassa on koot S-XXXL, minä käytin kokoa M ja muokkasin kaavaa lisäten lahkeen mittaan 25 cm + saumanvaran. Lisäpituudella on merkitystä reisilihasten lämpimänä pysymisen kannalta varsinkin, jos päällyshousut kastuvat. Kangaskapinan kaavaan liittyy selkeät kuvalliset ompeluohjeet, joilla boksereiden valmistus sujuu helposti. Tällaisia ompelee vaikka kolmet tunnissa! Ensi viikolla tehdäänkin retkievästä.

IMG_4124

// Welcome to the TeeRetki blog! This is the place for our homemade outdoor, bushcraft and hunting stuff and things – and also the instructions to make them yourself. We will start with merino wool underwear, more precisely merino-silk underwear. The middle front piece is made of soft tricot.

The tactic boxers are made of wool-silk interlock (70 %/30 %, PuuhakasPaja). The wool-silk interlock feels warm even if moist, cool even if sweaty and it is easy to clean: just hang it out to breathe.

I have used the free boxers pattern from Kangaskapina, available in several sizes (S-XXXL, I used the size M). I modified the pattern by lengthening the leg 25 cm:s (+ sewing allowance 1 cm). There are nice DIY-instructions for these boxers at the Kangaskapina web sites in Finnish. Here is the sewing order in english:

  1. Make the middle front pieces by sewing the middle front pieces together (cover + lining).
  2. Sew the front-side pieces to the front peaces (the front piece cover + lining facing together).
  3. Sew the side piecs to the front pieces and to the front-side pieces.
  4. Sew the back piece to the side pieces.
  5. Sew the inseam.
  6. Measure your elastic band and sew the ends together.
  7. Sew the elastic band onto your waist.
  8. Finalize the leg openings.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s